dimarts, 17 de gener del 2017

Entrevista a Patrick Grau

Entrevistem a Patrick Grau  , professor de Dibuix i Color i còmic a l'Escola Ermengol de Balaguer, la seva ciutat. Ell es defineix com a dibuixant, una persona, senzillament. Ens consta que viu la seva professió amb autèntica passió  i que és un dibuixant reconegut en l'àmbit del còmic. Actualment està promocionant el seu llibre William Chesnut&Ribapolla 2XL, un còmic que ha creat juntament amb Victor Olid i que té una primera part: William Chesnut&Ribapolla



Per a qui no et conegui..., quí és Patrick Grau..?

Un dibuixant.

En quins projectes estàs treballant actualment?
Juntament amb un company meu (Victor Olid) acabem de treure un còmic i estem en plena promoció. També estic ficat amb uns disenys per a taules de skate, un recopilatori de curts de Popeye, un parell de portades de llibres, tatuatges per a un local fora del país i alguna cosa més.
 
Com es relaciona el teu treball amb les noves tecnologies?

 El 95 % de la meva feina és digital. 


Quín és el paper del còmic en el moment actual?

El còmic està present als storyboards de sèries,  películes,  videojocs, blogs, etc. També gràcies a la popularitat dels superherois de les grans cases (Marvel i DC) i del anime, es pot dir que té una existència potent.
 

A quin tipus de persones van adreçades les teves classes?

A tots aquells que vulguin compartir i expressar històries a través de vinyetes.


Quina creus que pot ser la contribució de l’Escola Ermengol per al coneixement i la difusió de l’art i l’expressiò gràfica?
Factors com la imaginació o la pràctica artística en general ens fan més que “persones”, així que  considero que l’Escola Ermengol dóna una bona aportació al poble.




Per saber més sobre sobre Patrick Grau i el seu treball:
Villiam Chesnut&Ribapolla 2XL
http://sovietbreakfast.blogspot.com.es/ 
Apocalipsis Friki
La parada de los monstruos 

                                                      Núria Mallol